8. Sınıf Öğrencilerimizin; “Destekleme ve Yetiştirme Kurs Programı” Başlamıştır.

Biltepe’de 8’ler; 70 günden sonra Destekleme ve Yetiştirme Kursu ile tekrak yüz yüze eğitimde buluştular.
Tüm öğrencilerimizin ve velilerimizin yüz yüze eğitime olan ilgilerine teşekkür ediyoruz.
Öğrencilerimiz için; servis ayarlanacak, kantin hizmeti verilmeyecek.
Pandemiyle mücadele kapsamında
öğrencilerimiz maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak zorundadır.
Öğretmenlerimiz; çevrim içi eğitimle anlatmış oldukları konuları/kazanımları kısaca tekrar edecekler.
Konuların/kazanımların tekrarında ve yeniden anlatılması sırasında öğrenciler ders kitaplarını, defterlerini ve yardımcı kaynaklarını yanlarında bulunduracaklar.
Öğrencilerimizin yapılan eğitimden verim almaları için;
Eve gittiklerinde okulda işlenen konuların tekrarını yapmalı, çözülen sorulara benzer soru çözümlerini gerçekleştirmelidirler.
Tüm derslere çalışmalı, ancak başarısız oldukları derslere daha çok zaman ayırmalı. Test çözümünde, yapamadığı soruların konularına tekrar dönerek soruları çözer hale gelmelidir.
Ders çalışrken; birseyler yiyip içmemeli, belli sürelerde mola vermeli, yeme içme işlerini molalarda gerçekleştirmelidir.
Sınavlara hazırlanma sürecinde cep telefonu, bilgisayar ve televizyonla arasına mesafe koymalı. Beslenmesine özen göstermeli, günde 8 saat uyumalı. Ders öğretmeninin dışında biriyle ders çalışırken, yeni bir konu öğrenme yerine ders öğretmenin işlediği konu/kazanım üzerine çalışmalar yapmalı.
Okuma ve anlama becerilerini geliştirmek için kitap okumalıdırlar.
Velilerimizin; bu sınava hazırlanma sürecinde çocuklarıyla tartışmamaları, çocuklarla mücadele yerine müzakere yapmaları, çocuklara alacakları test kitaplarıyla ilgili olarak ders öğretmenleriyle istişare yapmaları, çocuklara çok fazla test kitabı almamaları uygun olur diye düşünüyoruz.
Çocuklarımızın çok ders çalışmaları yerine verimli ders çalışmaları için gayret göstermeliyiz.