Etkinliklerimiz

BİLTEPE ANASINIFI YIL SONU GÖSTERİSİ

Özel Biltepe Ortaokulu Türkçe öğretmenleri ve Müzik öğretmenlerinin birlikte hazırladıkları müzik şöleni ve şiir dinletisiyle yılın yorgunluğu atıldı. Programı hazırlayıp sunan Türkçe ve Müzik öğretmenlerimizle görev alan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

ANA SINIFI PİJAMA PARTİSİ GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

Okulumuzun Anasınıfında her yıl Mayıs ayında yapılan “Pijama partisi”, velilerimizin ve çocuklarımızın sabırsızlıkla bekledikleri günler arasına girdi. Pijama partisinde; anneler birbirleriyle tanışmak, paylaşmak, eğlenmek, az da olsa çocuklarıyla ilgili etkinlikleri izlemek isterken; çocuklar da hem eğlenmeyi hem de bir geceliğine okulda arkadaşları ve öğretmenleriyle yatarak kendilerini ispat etmek istiyorlar.

Akşam ders çıkışı, anneler, ana sınıfının derslerine giren tüm öğretmenler okulun bahçesinde gönüllerince eğlendiler, birlikte yemeklerini yediler, çaylarını içtiler, çocukların etkinliklerini izlediler.

Birlikte olmanın, eğlenmenin, sohbet etmenin mutluluğunu yaşayan anneler; yapılan bu etkinlikten dolayı öğretmenlere ve Biltepe Okullarına teşekkür ettikten sonra saat 21.00 sularında çocuklarıyla vedalaşıp okuldan ayrıldılar.

Anneler okuldan ayrıldıktan sonra; öğretmenler çocuklarıyla etkinlik odalarında, yastık savaşı yaptılar, müzikle doyasıya dans edip pinyata patlatıp sürpriz hediyelerini aldılar sonra da öğretmenlerinin masallarının eşliğinde uyuyakaldılar. Ertesi gün sabah uyanan çocuklar gösterdikleri özgüvenden dolayı cesaret diplomalarını aldılar.

KELEBEKLER SINIFI ŞALGAM YAPTI

Çukurova bölgemize ait olan geleneksel içeceğimiz olan şalgamı minik elleriyle anasınıfı kelebekler grubu zevkle, eğlenerek yaptılar.

BİLTEPE ANASINIFI DOĞA İLE İÇ İÇE

Anasınıfı öğrencilerine Ekoloji Dersi ile doğa, çevre konularında eğitim imkanı sunuyoruz. . Ekoloji dersi ile “araştıran , geliştiren, sorgulayan, yorumlayan, öğrendiği bilgi üzerine yeni bilgiler kaydedebilen ve uygun davranışlarla elde ettiği birikimleri kullanabilen bireyler yetiştirmeyi amaçladık. Ekoloji dersi sayesinde öğrenciler doğa ile iç içe bir ortamda doğal hayatı tanıyor, sebze ekmekten hayvan beslemeye çevre incelemeden deney yapmaya gibi her türlü imkan sağlıyoruz.

KELEBEKLER SINIFI TUZ SERAMİĞİ ÇALIŞMASI YAPTI

Biltepe anasınıfı sanat etkinliği dersinde tuz seremiği yaparak hamurdan objeler oluşturdular. Kelebekler sınıfı yaparak yaşayarak, eğlenerek etkinliklerini tamamladılar.

KELEBEKLER SINIFI KOLAJ ÇALIŞMASI YAPTI

Sanat etkinliği dersinde kelebekler sınıfı kendi yaratılıcıklarını ortaya koyarak kız ve erkek sülieti çizerek artık materyallerle Kolaj çalışması yaptılar. Bu etkinlikle cinsiyet kavramını öğrendiler.

BİLTEPE’DE BOYAMA ŞENLİĞİ

Biltepe Okulları’nda   okul öncesi öğrencileri için boyama şenliği düzenlendi. İlçe genelindeki okullara devam eden okul öncesi öğrenciler sabahın erken saatlerinde anne babalarıyla şenliğe katılmak üzere  Biltepe  Okulları’na  geldiler. Öğrenciler;  şenliğe  ve şenlik sonrası resim yarışmasına katılmanın  sevincini,  mutluluğunu  ve heyecanını yaşadılar.

Programın sunuculuk görevini,   2015-2016 eğitim öğretim yılında birinci sınıfı okutacak öğretmen Nurcan ZİYAN  yaptı. Saygı duruşu  ve İstiklal marşı ile başlayan programda öğrenciler müzik eşliğinde oynadılar, İngilizce şarkılar söylediler, sportif etkinlikler gerçekleştirdiler. Daha sonra resim yarışmasına katılmak üzere  salonlara alındılar. Veliler böyle bir etkinliğin düzenlenmesindeki memnuniyetlerini dile getirdiler, çocuklarının bu tür etkinliklerle özgüvenlerinin gelişeceğini söylediler, Biltepe Okulları’na teşekkür ettiler.

Konu ile ilgili olarak Okul Müdürü Duran İSAOĞLU;” Okul öncesi öğrencilerine  yönelik olarak yapmış olduğumuz boyama şenliğine; öğrencilerin katılımlarını sağlayan velilere, öğretmenlere; organizeyi gerçekleştiren Anasınıfı öğretmenlerimiz Ayşe Kanlıkama ve Sebiha ÖZKALE’ye, yarışma sonrası değerlendirme komisyonunda görev alan Mustafa ÖNEM’e, Abdulbaki ÖZGÜNER’e, Serdar ALASIRT’a,  şenlikle ilgili olarak maddi destek olan Bilgi Kırtasiyenin sahibi Fatih ALİŞAN’a  teşekkür ediyorum.”dedi.

BİLTEPE’DE, ANASINIFI ÖĞRENCİLERİ İÇİN PİJAMA PARTİSİ DÜZENLENDİ

Biltepe İlkokulu Anasınıfı öğrencileri için, geleneksel pijama partisi düzenlendi. Okulun bahçesinde akşam saatlerinde bir araya gelen okulöncesi öğrencilerinin velileri,  öğretmen ve yöneticilerle bir yandan eğitim sohbeti yapıp çiğ köfte, tatlı ve pastalarını yerken çocuklar da doyasıya arkadaşlarıyla oyun oynamanın tadını çıkarttılar. Bazı velilerle öğretmenler de müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler. Veliler; kendilerini bir araya getiren, sohbet ortamı hazırlayan, eğlenme fırsatı veren, çocuklara değişik etkinlikler yaptırarak onları bir gece okulda misafir edecek öğretmenlere ve okul yönetimine teşekkür ettiler.

Hava kararırken veliler çocuklarıyla vedalaşıp okulun bahçesinden ayrıldılar. Salona alınan öğrenciler öğretmenleri Ayşe KANLIKAMA ve Sabiha ÖZKALE yönetiminde; müzik eşliğinde değişik oyunlar oynatıldı, masallar anlatıldı, yarışmalar düzenlendi,  şarkılar söyletildi, drama yaptırıldı. Yatma saatinin geldiğinin duyurulması üzerine öğrenciler,  yatak kıyafetlerini giyip ihtiyaçlarını giderip dişlerini fırçaladıktan sonra ablaları;  Medet ve Gülsüm Hanım’ın hazırlamış oldukları yataklarda masal dinleyerek uyuya kaldılar.

Okul Müdürü Duran İSAOĞLU konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “ Okulumuzun ana sınıfında pijama Partisi adı altında; velilerimizi ve çocuklarımızın eğitiminde görev alan öğretmenleri bir araya getirip onların kaynaşmasını sağlayan, çocuklarımıza öz güven becerisi kazandırmak amacıyla onlar için etkinlik düzenleyen,  onların ailelerinden ayrı olarak okulda kendileriyle birlikte kalmalarını sağlayan öğretmenlerimiz, Ayşe ve Sabiha Hanımlara, öğretmenlerimize bu konuda yardımcı olan sınıf ablalarına; her yönüyle Biltepe Okulları’na güvenen velilerime teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza ömür boyu sağlık başarı ve mutluluklar diliyorum.” Dedi