BİLTEPE’DE KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI

Okulun kurucu temsilcisi Mehmet Zengin ve birim müdürleri, okulun bahçesinde pandemi kurallarına uyarak çalışan kadınlarin Kadınlar Gününü kutladılar. Okul Müdürü Duran Isaoğlu, günün anlam ve önemiyle ilgili olarak aşağidaki konuşmayı yaptı.

Bizler; kadına değer veren, erkeğe sorumluluk yükleyen bir dinin mensuplarıyız. Peygamberimiz; hanımlarınızı üzmeyin onlar Allah’ın emanetleridir. Cennet anaların ayağının altındadır, iyi Müslüman hanımına en iyi davranandır, sözleriyle kadının değerini ortaya koymuştur.

• Her kadın bir erkeğin; ya kızı, ya kardeşi, ya hanımı, ya da annesidir.

• Erkeğin adam olduğu yerde kadın hanım olur.

• İslamiyet öncesi Türk devletlerinde kadın sadece evde oturan, çocuklarına bakan değildir. Orhun Kitabelerinde: Bilge Kağan, “ Gök Tanrı Türk Milleti yok olmasın diye babam İlteriş Kaan ile anam İlbilge Hatunu yükseltti.

İbaresi kadının sosyal ve siyasi yönden ne kadar ileri olduğunu göstermeye yeter. Türk kadınının Milli Mücadele döneminde gösterdiği fedakarlık tüm dünyaya örnektir. ( Nene Hatun, Rahime Hatun, Kara Fatma)

M.Kemal Atatürk, Türk Medeni Kanunu ile sosyal yönden kadın-erkek eşitliğini sağlamış. Daha sonra kadınlara siyasal alanda; 1930’da Belediye Başkanlığı, 1933’te Muhtarlık, 1934’de Milletvekili seçilme hakkı verilmiştir. Ayrıca halk kültürümüzde Neşet Ertaş; “ İki büyük nimetim var; biri anam, biri yarim “ dizeleriyle “ Kadın insan biz insan oğluyuz.” Sözüyle kadını yüceltmiştir.