Türkçe Zümremiz BTA’nın Düzenlediği Söyleşiye Konuk Oldu

Özel Biltepe Okulları Türkçe zümresi olarak Okul Müdürümüz Duran İSAOĞLU, Türkçe Öğretmenleri; Fakı GANİOĞLU, Egemen PÜSKÜLLÜOĞLU ve Esra GÜRSOY, yöneticiliğini Gurbet DUYMUŞ’un yaptığı, değerli Öğretmenimiz Prof. Dr. Leyla KARAHAN’ın konuk olarak katıldığı söyleşiye bizlerde konuk olup büyük bir zevkle dinledik.

Değerli Öğretmenimiz Leyla Hanım’dan Eski Türkçede, Göktürkçede öldüğü düşünülen bazı kelimelerin halen yaşadığını, bu kelimelerin varlığını ağızlarda sürdürdüğünü bir kez daha duymuş olduk. Ayrıca söyleşide; kitap okumanın öneminden, gençlerin kullandığı dilin Türkçeyi olumsuz etkilemeyeceğinden, lise ders kitaplarının içeriğinden, bazı kelimelerde ikileme düşülmesinden ve kitap okuma konusunda ortaokul öğrencilerine kısa hikayelerin okutulmasının okuma alışkanlığını kazandıracağını dinledik.

Teşekkürler! Prof. Dr. Leyla KARAHAN, teşekkürler! Gurbet DUYMUŞ.