BİLTEPE’DE 8. SINIFLAR, LGS HAZIRLIK ÇALIŞMALARINA YÖNELİK İLK DENEME SINAVINA GİRDİLER

Biltepe’de 8.sınıf öğrencilerinin eğitim öğretim çalışmaları diğer sınıflardan biraz daha farklıdır, çünkü onları Haziran ayında LGS bekliyor. Bu yıl Türkiye genelinde de İlimiz ve ilçemiz genelinde de  LGS’ye girecek öğrenci sayısı  geçen iki yıla göre iki katıdır. Bakanlığımızdan nitelikli okullara girecek öğrenci kontenjanı artırmasını bekliyoruz.

Biltepe; 8.sınıfların sınav sınıfı olduğunu düşünerek;  geçmiş yıllardaki, kaynaklarını, hazırlık çalışmalarını, yapılan deneme sayılarının nitelik ve niceliğini, sınav sonuçlarını  değerlendirerek, 2020 LGS’ye hazırlıklara başladı.

Değişik yayınlardan  her  ay iki deneme yapılmasına, deneme sonunda  bireysel olarak dersler ve öğrencilerle ilgili analiz yapılıp öğrenciye dönüt verilmesine. Konuların/kazanımların  öğretilmesinde öğretim programlarının esas alınmasına, öğrenilmeyen hiçbir konu/kazanımla ilgili test verilmemesine; hafta sonu kursları, hafta içi etütleriyle  ilgili  verimliliğini artırılmasına özen gösterilmesine , öğrencilerin sınav başarılarını artırmak, motivelerini yükseltmek için toplu rehberlik seminerlerinin yapılmasına, bireysel  sınav rehberliğine ihtiyaç duyan öğrencilerle ilgili olarak rehber öğretmenin ve ders öğretmenlerinin  birlikte çalışma yapmalarına karar verildi.