Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerimiz Hazım YAKAR’ı Ziyaret Etti

BILTEPE’ de Okul Müdürü olarak, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenleri arkadaşlarım; Tuba AYAZLI ve Sema BAZOĞLU ile Kadirli’nin Bekereci Köyü’nde oturan Hazım YAKAR’ ı ziyaret ettik.
Hazım YAKAR Öğretmenimiz;
1972 yılında İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsünü bitirdikten sonra Kastamonu Ortaokulu’nda Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi, Erdemli ve Kadirli İmam Hatip Lisesi’nde meslek dersleri öğretmeni olarak görev yaptı, 1999 yılında emekli oldu.
Meslek hayatı boyunca; öğretmenliği çok seven, çalışmayı ibadet kabul eden, değerlerimizi model olarak öğrencilerine kavratan, yüzlerce öğrenci yetiştiren bir meslek büyüğümüzdür.
Emeklilik sürecinde de doğayla, el sanatlarıyla, hat sanatlarıyla uğraşmayı sürdürüyor, okumaktan, eğitim sohbeti yapmaktan keyif alıyor, hayatında öğretmenliğini birinci sıraya koyuyor.
Biz de öğretmenliği seven, branşını seven, bir öğretmenimizin deneyimlerinden yararlanmak amacıyla zümre toplantısı yaptık.
Öğretmenlik anılarını dinledik, çalışmalarımızı anlattık, o bize öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu, aşkla yapılması gerektiğini, öğrencilere adil davranılmasını, iletişim becerisinin yüksek olmasını, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmenlerinin konuşmalarıyla, davranışlarıyla, adil oluşlarıyla model olmasını istedi.
TEŞEKKÜRLER Hazım Hocam, öğretmenlikte bilgi, beceri ve deneyimler paylaşıldıkça çoğalıyor. Bizlere bu imkânı sağladığınız için sizlere teşekkür ediyor, sağlıklı ve mutlu yıllar diliyoruz.