” El Ele, Birlikte Geleceğe” Projesi Kapsamında Okulumuzun Değerli Misafirleri

Kaymakamımız Vehbi BAKIR, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas TAPSIZ, Şube Müdürü Davut GÖKÇELİ, RAM Rehberlik Koordinatörü Badel ÇETİNKALE ve beraberlerinde İlçe Emniyet Müdürü Tarık Esat KAHVECİLER 13 Aralık 2022 Salı günü saat 9.00’da okulumuzu ziyaret ettiler.

Proje kapsamında LGS Grubu öğrencilerimizle sınava yönelik sohbet gerçekleştirdiler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas TAPSIZ açılış konuşmasında proje ile ilgili olarak, ilçede 33 okulun 8.sınıf öğrencilerine hitap ettiklerini, iki kere deneme sınavı yaptıklarını belirtti.

Kaymakam Sn.BAKIR; tam bir ders saatinde süresinde öğrencilere, LGS Hazırlık sürecinden 4 Haziran 2023 Sınava giden yolu adım adım anlatırken; bazen öğretmen, bazen kişisel gelişim uzmanı, bazen üniversite hocası oldu.

Bu süreçte; anlatacağı LGS konusuna iyi bir hazırlık yaptığını gözlemledim, kürsüye bağlı kalmadı, sürekli öğrencilerle göz iletişimi kurdu, öğrenci merkezli ders anlattı, buluş yöntemini kullandı, öğrencileri yüreklendirmeye çalıştı, onları takdir etti, onlara dönüt verdi, jest ve mimiklerini iyi kullandı, dersin sıkıcı geçmemesi adına yerine göre espri yaptı.

Dersin sonunda anlatılanlarla ilgili olarak değerlendirme de yaptı.

Tüm anlattıklarının öğrencilerin sınav motivasyonunu artırmak amaçlı olduğu net olarak anlaşılıyordu.

RAM Rehberlik Koordinatörü Badel Çetinkale yaptığı konuşmasında öğrencilerin sınav sürecinde karşılaşacağı zorlukları ve bu zorluklarla nasıl mücadele etmeleri gerektiğini motive edici bir dille ifade etti.

Proje ekibinin bu çalışmaları sayesinde Kadirli’de sınav adına başarıyı yakalayacağımıza Özel Biltepe Okulları olarak inanıyoruz.

Herkese kolaylıklar ve başarılar diliyoruz.